6 Synpunkter Tango

Helen La Vikinga Halldorsdottir
Tangons själ är nog mörk och inte alls så inkluderande som denna person påstår, tangon, dvs tangovärlden är t.o.m lite grym, lite elak och ganska mycket elitistisk, tyvärr, och inte bara i Sverige, mest i Argentina faktiskt, tangons ursprung. Jag säger inte att det är bra, absolut inte, men så är det och man kan själv välja om men vill vara med eller inte 👌🏼💃🏻🕺🏼

Peder Nordenstad
Gäller de flesta danssammanhang jag bevistat. Man dansar med de man känner eller känner attraktion till.

Peder Nordenstad exakt 👌🏼

Richard Levitte
Peder, mnjaa… Det finns sammanhang där Michel nog skulle känna sig mer hemma (och läser jag rätt så gäller det till och med vissa tangotillfällen?).
Skeppis går ut med ambitionen att alla ska kunna dansa med alla, och rätt många där går på den linjen, i tillräcklig mån att de flesta brukar få dansa nånting.
Jag vet också ett dansgille som sysslar som med medeltidsinspirerad dans, som väldigt tydligt förutsätter att alla har två vänsterfötter, och man jobbar sig upp från det.
(det är dock lite fusk, för dessa danser är mer grupp- än parbetonade, då kan man bara inte låta bli att få dansa)

Leif Tjärnstig
Jag förstår inte synpunkten att alla ska(måste) dansa med alla på en milonga. Det är väl ändå inte någon slags sällskapsspel vi tangodansare ägnar oss åt? Var och en får ta ett eget ansvar för att skapa en bra kväll och trevliga danser åt sig själv. Det bygger dock på att jag finner partners, tillfälliga som långvariga dansrelationer, där vi båda finner nöje och intresse av att dansa tillsammans. Min dans är nog egoistisk, jag vill för min egen skulle utvecklas vidare och finna spännande, utmanande och intressanta danser. Men för detta krävs att jag också kan erbjuda spännande, utmanande och intressanta danser till tillgängliga partners. Alltså måste jag på den sociala danskvällen tydligt erbjuda det jag kan erbjuda i form av dansupplevelse. Alltså en slags social inställning inom tangons och milongans ramar och förutsättningar. Självklart kan vissa typer av arrangemang mm skapa bättre eller sämre förutsättningar. Men ytterst är det upp till mig att skapa den danskväll jag önskar.

Birger Haugdal
Det hierarki og snobberi man finner i argentinsk tango, det vil man kunne kjenne igjen i andre subkulturer der ferdigheter, erfaring og sammenfattende preferanser er viktig for resultatet og personlig tilfredsstillelse. Om jeg hadde kastet meg inn i klatring, hadde erfarne klatrere hatt veldig begrenset interesse av å klatre med meg.

Andrejs Ljunggren
Mardröm. Håller helt med Helen La Vikinga Halldorsdottir.

 

6 Synpunkter Tango, Peder Nordenstad, Helen La Vikinga Halldorsdottir, Leif Tjärnstig, Birger Haugdal, Andrejs Ljunggren

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med *

Post comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.