Tangokurs Stockholm

  • Omtanke, förtroende, öppenhet och gemenskap.
  • Röra sig naturligt. ( försöka hitta tillbaka till den rytmiskt fria rörliga gången )
  • Att försöka få allt att harmoniera, utan konflikter och att hålla tillbaka.
  • Slappna av.
  • Här och nu.
  • Söka ett glädjande och livligt uttryck.
  • Att avslappnat, naturligt och omtänksamt omfamna nästan och bilda en ny helhet.

En tangokurs eller en kurs i tango är en fysisk aktivitet som bygger upp uthållighet, styrka och smidighet. Genom att ta en tangokurs tränar du din kropp på ett sätt som är både roligt och utmanande. Du kommer att märka att din kondition förbättras, dina muskler stärkas och din kroppshållning förbättras.

Socialt

Dansa tango är en social aktivitet som kan hjälpa till att förbättra ditt välbefinnande. Att dansa tango med en partner kräver kommunikation, samarbete och förtroende. Du lär dig att lyssna på din partners signaler och att anpassa dig efter deras rörelser. Detta kan hjälpa dig att förbättra dina sociala färdigheter och din förmåga att kommunicera på ett effektivt sätt.

Reducera stress

Minska stress och ångest med hjälp av Tango. Att dansa tango kräver att du är närvarande i nuet och fokuserad på din kropp och din partner. Detta kan hjälpa dig att släppa taget om oro och stress och att koppla av både mentalt och fysiskt. Forskning har också visat att dans kan frigöra endorfiner, vilket kan ge en känsla av välbefinnande och lycka.

Bättre självförtroende

Förbättra ditt självförtroende. När du lär dig nya rörelser och utmanar dig själv på dansgolvet, kan du upptäcka att du har förmågan att göra saker du inte trodde var möjliga. Detta kan hjälpa dig att känna dig mer självsäker och modig i andra områden av ditt liv.

Livskraft

En tangokurs vara en livskraftig och inspirerande aktivitet som kan förbättra din fysiska hälsa, dina sociala färdigheter, ditt mentala välbefinnande och ditt självförtroende. Så varför inte ge det en chans och uppleva alla fördelar som tangon har att erbjuda?

På introduktioner, workshops och kurser finns goda möjligheter att stifta bekantskap med tangon, ställa frågor till dansinstruktörer, möta andra intresserade och dansa med andra nybörjare. Finns intresset kvar för tangon efter introduktionen är det möjligt att välja någon kurslärare i Stockholm eller gå på introduktionen flera gånger för att lära känna andra nybörjare.

Förmågan att knyta an och vara social är en fördel. Som man, är det oftast lättare att få dansa än för kvinnorna eftersom det finns färre män än kvinnor i tangon.

Lärarna samlar människor runt sig som de trivs tillsammans med, vilket gör att det kan vara en fördel att ta en workshop, eller gå på praktica, hos alla tangolärare för att se vilken som känns och verkar vara mest passande. Är man intresserad av att dansa samkönat, eller båda rollerna föra och följa finns t.ex. Tangoverkstan eller Tango Queerer.

Tangokurs Stockholm, Tangokurs i Stockholm, kurs i tango