Tango 08

Tango 08 grundades av trion Mette Lundin, Eva-Lena Van der Zande och Aldo Villanueva. Mette Lundin har dock lyst med sin frånvaro en längre tid.

Om arrangören

För att vara en så aktiv arrangör är det en förvånansvärt anonym trio. Att hitta skriven information om rörelsen är svårt.  Arrangemangen präglas av en viss tandlöshet och otydlighet som gör att dansarna till stor del är utelämnade till sig själva, vilket leder till arrangemang av lägre kvalité. Arrangören verkar mest erbjuda ett dansgolv och musik.

Aldo verkar stöddansa en del.

Tango 08 är en relativt nystartad rörelse jämfört med t.ex. Tango Norte vilket gör att den inte kan anses ha mognad.

Både Elza och Aldo ger intryck av att vara blyga och tillbakahållna vilket gör att stämningen präglas av en viss tvekan och rädsla.

Publik

Arrangören uttalar sig inte alls om vilka gäster som är välkomna vilket gör att dansarna bestämmer över dansgolvet och de mer traditionella och heteronormativa dansarna överväger i publiken. Har inte sett vare sig män som dansar med varandra, kvinnliga förare eller att alla dansar med varandra.

Tango 08 skulle kunna uttala stöd för queerdans, allas lika värde och att alla förväntas dansa med varandra, bemöta varandra med vänlighet och att det sociala kontraktet gäller även på deras evenemang. Om Tango08 inte själva är helt nöjda med ordningen vore det en fördel om dom kunde trampa ur sin försynthet och ta kontroll över pistan. Visa var dom står i viktiga frågor och även visa mer värme för att dansarna skall våga lämna sina trygga hamnar och våga prova fler omfamningar med människor de inte känner.

Rekommendationer

Gå inte ensam på deras arrangemang åtminstone inte till en början. Dansarna håller sig i slutna sällskap och är inte speciellt intresserade av att dansa med andra än sina vänner och dansare på sin egen nivå. Rekommenderas inte för dansare under medelnivå, ej heller för dansare som förväntar sig att alla dansar med alla. Arrangörens pistor är mer klubbliknande med stammisar och dansare som dansar med vänner och dansare på sin egen nivå. Arrangören har till synes inget arbete mot mobbing eller sexuella trakasserier, vilket är oroande. Om arrangören upplever dig kritisk kan det innebära att du inte är välkommen och resultera i direkta fysiska och psykiska påhopp.

Dansare på Milonga Alegria uttrycker sig så här:

” Jag dansar med likasinnade, de som jag trivs att dansa med och de som är mina vänner. ”

” Sen är min kropp bara min kropp och jag väljer vem och när jag vill dela den i dansen. ”

” Det är ingen rättighet att få dansa med alla. ”

” Jag skulle nog aldrig rekommendera någon att börja med tango, tangon måste man välja själv. Tangon är ingen stor familj, där alla dansar och umgås med alla. ”

* Jag förstår inte synpunkten att alla ska(måste) dansa med alla på en milonga. Det är väl ändå inte någon slags sällskapsspel vi tangodansare ägnar oss åt? Var och en får ta ett eget ansvar för att skapa en bra kväll och trevliga danser åt sig själv. *

Nivå

Dansnivån ligger på medelnivå.

Pistor

Midsommargården och Birkagården är mindre lyckade val av lokal. Den ena är mer som en uteskolgård / ungdomsgård / fängelse och den andra som en gymnastikhall. Midsommargårdens knarriga golv är olidliga om inte discjockeyn kan överrösta oljudet.

Viktor Rydbergs gymnasium är trevligt, rent och väl utformat trots att det är en matsal i en skola.

Utedansbanan Sprallen vid Eriksdalsbadet sommartid är stimulerande och lite romantisk med öppet vatten, parkliknande omgivning och en restaurang alldeles intill..

Mål och förväntningar

Tango 08 är mycket sparsam i text så det går inte att få information om mål och riktning.

Evenemang

Practica Afterwork, onsdag kvällar.
Milonga Tipica Victor, lördag kvällar.
Milonga Alegria, varannan söndag kväll.
Sprallen, sommartid.

Samarbeten

Samarbeten med Tango Norte sker då och då.

Discjockeys

Både ” Elza ” och Aldo spelar på sina egna arrangemang och anlitas som discjockeys av andra.

 

Tango 08