Tangoarrangörer i Stockholm (08)

Föreningar, privatperson och företag som anordnar musiktillställningar som milonga, praktika och festivaler.

Tangoarrangörer har ansvar för dansarna de bjuder in. Har man inga regler eller rekommendationer lämnas dansarna ut till sig själva och arrangören ger då fritt fram för alla möjliga otrevliga händelser. Detta är inget sätt att frånsäga sig ansvar. Arrangören har ansvar för sin tillställning vare sig hon sätter upp regler eller inte.

Får dansaren inte vad den önskar är ett samtal med tangoarrangören på sin plats och pengarna ges tillbaka. Det är inte meningen att någon enskild dansare skall bära ansvaret för att få dansa när en tangoarrangör inte berättar vad den erbjuder.

Tangoarrangörer kan och bör definiera evenemanget så att alla dansare kan bilda sig en uppfattning om vad de kan förvänta sig. Arrangören vet vilka dansare som kommer på deras evenemang. Vilken nivå de är på. Om de bildar slutna grupper eller är öppna för att dansa med alla. Detsamma gäller nybörjare. Arrangören vet om någon gärna dansar med nybörjare.

Gör inte tangoarrangören detta så får den alltså ställas till svars.

De dansare som förväntar sig att få dansa när de går ut, som vill känna sig välkomna på alla nivåer, bli bemötta vänligt, även nybörjare och som delar synen på att alla också dansar med alla, bör besöka Tango Humilde, Praktika S och Danzarin. Tommy på Danzarin verkar stöddansa, men det kanske bara gäller dansare som går kurser. Ring gärna och fråga.

De som vill ta risken att bli sittande hela kvällen eller önskar dansa på enbart vissa nivåer, som vill skikta dansgolvet och bilda vänskapsgrupper, bör välja Milonga Alegria, Afterwork Practica, Milonga Victor, Tango Norte, Queer, troligen 3Esquinas och Practica Barrio.

Tangoarrangörer Stockholm