Tangoetikett

1. Dansa motsols i cirkel
2. Håll din linje i cirkeln om det finns fler.
3. Undvik att beröra andra par
4. När du beträder dansgolvet, sök ögonkontakt med paret du har för avsikt gå in framför.
5. Försök att hålla en låg ton när du pratar med vänner
6. Det är otrevligt att avbryta en konversation för att bjuda in någon att dansa eller acceptera in inbjudan
7. Önskar någon i paret dansa öppet så gäller det för båda dansarna
8. Gå av dansgolvet under Cortinan
9. Under dansen är det inte vanligt att prata, titta in i varandras ögon och le.

Beträda och navigera på pistan

När du går in på dansgolvet, respektera danslinjen. Tvinga dig inte bara in. Det är vanligt att ledaren som vill gå in i danslinjen fångar blicken på den ledare han vill komma framför och väntar på en bekräftelse för att smälta in i danslinjen. Danslinjen flyter i cirkel moturs runt dansgolvet. När du dansar, avstå från att byta linje på golvet. Om du dansar med en oerfaren partner, se till att han/hon följer navigeringsriktlinjerna på ett säkert sätt.

Tangoetikett på dansgolvet

Håll alltid ett öga på närliggande pars rörelser. Var extremt försiktig när du gör baksteg för att undvika att kollidera med andra dansare. Undvik breda eller höga rörelser som kan skada andra dansare. Avstå från att ge oönskade undervisningsråd och/eller korrigera din partner på dansgolvet. Undvik eller minimera obekväma tillbehör som utskjutande bältesspännen, nyckelringar och glasögon (om möjligt).

Om du inte dansar

För att hålla en tydlig tangoetikett är det artigt att hålla sig borta från dansgolvet under cortinan. Försök att hålla en låg ton när du pratar med vänner. Kom ihåg att en milonga är en social sammankomst där man, förutom att dansa, umgås och chattar med andra. Att avbryta en konversation för att bjuda in någon att dansa är oartigt.

 

 

Tangoetikett, Tango etikett