Tangolärare i Stockholm

kurs i tango, tangokurs Stockholm, tangokurser i Stockholm och tangokurs i Stockholm, kurstango.

Tango Helheten

Tango, är möjligt att lära sig dansa själv. Man behöver inte ens en partner för att börja dansa. I själva verket är ensamdansen en förutsättning för att lära sig Tango.

Ju mer man övar ensam, desto lättare blir det att dansa med andra. Utforska gärna båda rollerna, eftersom dessa innehåller rörelser och ansvar som båda behöver dela. Följaren t.ex. behöver lära sig att gå effektivt baklänges.

På hemsidan finns en ”manual” vilket gör det möjligt att förstå hur Tangon dansas. Vilket i sin tur endast kräver att man får möjlighet att praktisera vad man förstår. I Stockholm finns goda möjligheter att gå på praktika, upp till 8 ggr. i veckan faktiskt.

Vilken man kan besöka och helt enkelt säga att man är nybörjare när man bjuder upp eller blir uppbjuden. Många dansare hjälper gärna nybörjaren in i gemenskapen. Ju fler vi är desto mer får vi dansa och desto fler tillfällen blir det att dansa.

Argentango

Upplev och lär dig att dansa argentinskt tango med Argentango – Argentinsk Tango i Stockholm™! Vi erbjuder undervisning i argentinsk tango i Stockholm från nybörjarnivå och uppåt – våra tangolektioner är alltid förberedda i förväg, och är utformade med kursdeltagarnas perspektiv och behov i fokus. Vi genomför olika typer av tangoevenemang, samt välkomnar och verkar i kulturellt samarbete med andra aktörer i vår strävan att främja den argentinska tangon. Läs mer!

Gunilla Rydén

Gunilla Rydén har varit danspedagog sedan 1994 och undervisat i argentinsk tango sedan 1996. Hon arbetar i Stockholm samt hos tangoföreningar runt om i hela Norden. Gunilla har utvecklat flera metoder inom pardansundervisning

Tango08

Håller ibland introduktioner. Läs mer!

Tangolärare Stockholm

Tangoinspiration

Tango är vår passion! Vi, Cristina och Tommy, vill förena det latinska med det svenska där tar vi fram elegansen, sensualiteten och temperamentet i tango. En tango som skapas i stunden och bildar platsen för ett inspirerande möte mellan det manliga och kvinnliga.
Vi håller kurser på alla nivåer – från nybörjare till avancerade – i Stockholm och runt om i landet.
Vi har en egen dansstudio Danzarin Upplandsgatan 49, Stockholm. Läs mer!

M&MTango praktika

Tangokurser Stockholm
För dig som vill förkovra dig i tango och dess dans och rytm
För dig förare som vill dela din dans med din danspartner
För dig följare som vill hitta din dans tillsammans med en annan dansare. Läs mer!

Tangoverkstan

Intensitet, musikalitet och närvaro! Argentinsk tango med Tangoverkstan- Roller i rörelse®! Tangokurser Stockholm med Charlotte Rivero, pionjär i Skandinavien med modern tangopedagogik, queer-tangopedagogik, där du tränas i förståelse för hela dansen och de båda rollerna oavsett vilket kön du har. Läs mer!

Julieta Qüesta

Från Argentina till Stockholm

Jag erbjuder lektioner i tangokurser Stockholm för nybörjare, medelavancerad nivå, och för professionella dansare. Mina kurser är utvecklade för personer som vill dansa tango i grupp och för personer som vill ha separata, individuella danslektioner.Tangolektionerna hålls på engelska och spanska hemma hos mig i Spånga, privat hos kunden eller i danslokal för flera personer. Läs mer!

Tangokurser

Stockholm Tango

Sarah & Joel startade Stockholm Tango år 2008, och har tillsammans arbetat fram en tangopedagogik med det huvudsakliga målet att det ska vara prestigelöst, roligt och utmanande att lära sig att dansa argentinsk tango. Deras huvudfokus i tangoundervisningen är att alla ska få individuell feedback, att båda parterna i dansparet ska ta lika mycket plats, samt – kanske viktigast av allt – att lektionerna ska vara glädjefyllda. Läs mer!

Somos Tango Stockholm

Somos Tango Stockholm föddes för många år sedan i hjärtan hos fyra vänner och kollegor som delade en vision i Buenos Aires. Sara, Juampi, Adrián och Dulce drömde om att skapa ett utrymme där tango kunde spridas som den skatt den är: en utsökt form av konst, en helande praktik, en social aktivitet, en livsförändrande passion.

Baserat på värderingarna respekt, professionalism och vänlighet, öppnar Somos Tango Stockholm sina dörrar för varje person i samhället som vill upptäcka den argentinska tangons fantastiska värld. Vårt mål är att tillhandahålla en säker och rolig miljö där du kan lära dig dina första steg och bli bekant med tangokulturen.

Vi strävar också efter att vara en skola där dansare kan utveckla sina färdigheter till högsta nivå. Gör dig redo att lära dig tekniken och kunskapen som hjälper dig att nå den högkvalitativa dansen som du är sugen på, på ett effektivt och organiskt sätt. Kom med oss och låt oss tango tillsammans! Läs mer!

Tango Norte

Svensk-Argentinska Tangoföreningen är en ideell förening som verkar för spridandet av tangokulturen. Tonvikten ligger på dans, men också andra delar av kulturen ligger oss varmt om hjärtat. Föreningen bildades 1988 och använder ofta kortnamnet Tango Norte. All verksamhet bygger på ideellt arbete från medlemmarna. Läs mer!

Tango Queerer

Malin and Henny have been teaching together since 2010 – both salsa, lindyhop and now tango. They share first of all their love for tango, but also a passion for dance pedagogy – in combination with a longterm engagement with queer-feminist communities and practices. Läs mer!